Як відрізнити оригінальні паяльні жала HAKKO від підробок

07.10.2019

Азійські інтернет-магазини пропонують велику кількість паяльних наконечників з маркуванням HAKKO за дуже привабливою ціною. Зовні вони дуже схожі на оригінальні HAKKO T12, але ціна на них – значно нижча. Слід віддати належне фальсифікаторам: якщо орієнтуватися винятково на фото з інтернету, то відрізнити підробки від оригіналів досить складно. Але якщо порівнювати самі жала, а не їхні фотозображення, то помітити відмінності можна навіть неозброєним оком.

Упаковка

Із фотографії нижче видно, що різниця в опакуванні між оригінальним і неоригінальним товаром незначна. Проте помітити її нескладно: написи практично ідентичні, але друк на оригінальних пакетах яскравіший та контрастніший.

Підробка Неоригінальне жало.
Кольори бліді, низька контрастність друку.
Оригінал Оригінальне жало.
Яскравий друк, хороша контрастність.

Маркування на жалах

Тип наконечника вказується не лише на опакованні, але й на самому жалі. Маркування наноситься з допомогою білої стрічки, якою обгортаються жала. На перший погляд, стрічки на оригінальних та неоригінальних інструментах нічим не відрізняються. Однак  на оригінальних HAKKO T12 стрічки дуже міцні і написи не стираються, а на підробках білий шар можна легко пошкодити навіть нігтем. А під ним  -  блискуча срібляста основа стрічки.

Підробка Неоригінальне жало.
Стрічку з написом дуже легко пошкодити, вона легко руйнується.
Оригінал Справжнє HAKKO T12.
Пошкодити стрічку дуже важко, вона дуже міцна, монолітна, без сріблястої основи.

Вага

Зважування – один з найефективніших методів ідентифікації походження паяльних жал T12. Навіть просто тримаючи в руці оригінал та підробку, можна відчути суттєву різницю у вазі. Вага наконечників однієї і тієї ж моделі може різнитися до 0,5 грама. Оригінальні HAKKO T12 - важчі, а визначити це можна за допомогою звичайних електронних ваг.

Підробка Копія жала HAKKO T12-C1
Вага – 7,24 г.
Оригінал Оригінальне жало HAKKO T12-C1
Вага – 7,7 г.

Робоча температура та термін експлуатації

Відверто кажучи, деякі вдало придбані неоригінальні жала також дозволяють непогано паяти. А також вони можуть порівняно довго прослужити. Проте більш характерними для них є короткий термін експлуатації та суттєві коливання температури: реальна температура може відрізнятися від встановленої на декілька десятків градусів.

Ціна

Купуючи на Aliexpress жала з написом HAKKO T12 за умовні 2-3 долари, не варто сподіватися що ви отримаєте якісний оригінальний продукт. За таку вартість можна придбати лише підробку, інколи непоганої, але частіше – незадовільної якості. Оригінальні жала HAKKO T12, в залежності від моделі, коштують у 3-5 разів дорожче.

Для досягнення найкращого ефекту та високої якості паяння радимо завжди використовувати лише оригінальні жала. Сподіваємось, ця стаття допоможе вам зробити правильний вибір і не дати себе ошукати. Нагадуємо, що 100% оригінальні пальні жала HAKKO T12 можна придбати в інтернет-магазині masteram.ua.

Подобаються наші статті? Тоді ви заціните і відео на цю тему!

Команда Masteram

Копіювання матеріалів з сайту masteram.com.ua дозволяється тільки за умови вказівки авторства і розміщення зворотнього текстового посилання на кожен скопійований контент.

Відгуки клієнтів

Увійти в чат
Українська Офлайн Техпідтримка Офлайн
uk
Українська Русский
Увійти в чат
Українська Офлайн Техпідтримка Офлайн
Всі бренди
Переглянути весь каталог
Чат з продажів
 Українська не у мережі
 Техпідтримка не у мережі
Контакти
Телефон:
Замовити зворотний дзвінок
Email:
Порівняти
Не обрано товарів для порівняння
Чат з продажів
Контакти
Порівняти