Цифровий мультиметр Rigol DM3058: вимірювання двох параметрів одночасно

23.02.2017

Цифрові мультиметри Rigol DM3058 – легкі у використанні настільні пристрої. Деякі їх характеристики допоможуть вам зберегти час. Такою характеристикою, наприклад, є вимірювання двох параметрів одночасно.

Як правило, прилад налаштований так, що за раз можна вимірювати один параметр, наприклад, постійну напругу (DCV). Проте вам часто може знадобитися провести вимірювання ще одного параметра. В цьому випадку вам необхідно буде по-іншому під’єднувати щупи та налаштовувати прилад. Крім того, ускладниться сам процес вимірювання та зросте кількість необхідного для нього часу.

При використанні функції подвійного вимірювання мультиметр DM3058 може показувати значення двох параметрів одночасно. На таблиці нижче сірим кольором показано, яких параметрів стосується ця функція.

Режим одночасного вимірювання першого (основного) та другого (додаткового) параметра з використанням мультиметра DM3058

Після того, як ви належним чином проведете під‘єднання та налаштуєте пристрій, ця функція мультиметра допоможе вам швидко виміряти два параметри одночасно. У цій короткій статті ми покажемо, як це зробити, взявши за приклад параметри постійної напруги (DCV) та постійного струму (DCI).

Налаштування

Спочатку налаштуйте прилад для належного вимірювання першого (основного) параметра, який вас цікавить. У нашому випадку це постійна напруга:

Налаштування мультиметра для вимірювання постійної напруги

Далі підключіть пристрій, який ви перевіряєте, до цифрового мультиметра.

Увага! Щоб вимірювання було правильним, вам необхідно правильно провести під’єднання щупів. Тому під’єднайте щупи (Vhi, Vlo, Ilo, Ihi), як показано на малюнку нижче.

Схема під’єднання при одночасному вимірюванні постійної напруги та струму за допомогою мультиметра DM3058

Щоб провести вимірювання другого параметра, натисніть другу функціональну клавішу, обираючи параметр, значення якого ви бажаєте дізнатися (в нашому випадку це постійний струм):

Налаштування мультиметра DM3058 при вимірюванні другого параметра (постійного струму)

Тепер дисплей відображатиме як значення постійної напруги (DCV), так і значення постійного струму (DCI).


Мультиметр DM3058: одночасне вимірювання постійної напруги і струму

Команда Masteram

Копіювання матеріалів з сайту masteram.com.ua дозволяється тільки за умови вказівки авторства і розміщення зворотнього текстового посилання на кожен скопійований контент.

Відгуки клієнтів

Увійти в чат
Українська Онлайн Техпідтримка Офлайн
uk
Українська Русский
Увійти в чат
Українська Онлайн Техпідтримка Офлайн
Всі бренди
Переглянути весь каталог
Чат з продажів
 Українська у мережі
 Техпідтримка не у мережі
Контакти
Телефон:
Замовити зворотний дзвінок
Email:
Порівняти
Не обрано товарів для порівняння
Чат з продажів
Контакти
Порівняти