Як вибрати LED-екран?

30.08.2017
02.03.24

Під час вибору LED-екрана у клієнтів виникає чимало доволі стандартних запитань. Наприклад, як вибрати, які характеристики важливі, чим відрізняються RGB (DIP) та SMD технології і т.д.

У цій статті ми розповімо, на що варто звернути увагу, перш ніж замовляти LED-екран. Світлодіодні відеоекрани мають багато переваг, які дозволяють використовувати їх як для зовнішньої, так і для внутрішньої реклами:

  • висока контрастність та яскравість;
  • широкий кут огляду;
  • можливість відтворювати відео, графіку, анімацію;
  • можливість встановлювати кількість трансляцій рекламного повідомлення;
  • можливість управління та програмування online;
  • працездатність не залежить від часу доби та відстані;
  • працездатність не залежить від пори року, погодних умов і температури навколишнього середовища.

Великий плюс LED-екрана – його надійність та термін служби (до 10 років). Якщо якась частина дисплея вийде з ладу, він не припинить працювати повністю. І несправний кластер залишиться непомітним.

Зміст

Як працює світлодіод?

Як працює світлодіод

Головний елемент світлодіода – напівпровідник, який випромінює світло, коли крізь нього проходить струм. Навколо світлодіода розташований світловідбивач, який скеровує світло в потрібну сторону. Зверху все це покривається прозорою оболонкою з епоксидної смоли. Зазвичай оболонка має певний колір: синій, зелений або червоний. Це зроблено лише для того, щоб можна було визначити колір діода без під'єднання.

Кристал визначає колір діода. Колір кристала залежить від його хімічного складу. Якщо кристал дещо змінити, ви можете отримати зовсім інший колір. Часто виникає ситуація, коли світлодіоди однакового кольору і від одного виробника можуть відрізнятися. Якщо розмістити такі світлодіоди в дисплей, то різницю буде помітно здалеку.

Щоб не втрапити в таку халепу, потрібно купувати екрани лише у великих виробників. Вони замовляють великі партії світлодіодів, що зменшує ймовірність потрапляння різних елементів в один екран. Найчастіше у великих компаній є власне виробництво діодів і запчастин для екранів з повним циклом контролю якості.

Термін експлуатації світлодіода означає не той момент, коли діод остаточно вийде з ладу, а момент, коли його яскравість буде лише 50%. Це означає, що навіть після того, як в екрана закінчиться термін експлуатації, він все одно буде працювати, проте колір картинки дещо зміниться.

LED-екрани

Youtube video

Світлодіодний екран – це дисплей, в якому зображення формується за допомогою світлодіодів. Велика перевага LED-екранів – відсутність ефекту «шлейфа». Також на їхню працездатність не впливає кількість циклів вмикання-вимикання. Зображення на LED-екранах при прямому сонячному світлі набагато якісніше за контрастом і кутом огляду, ніж в інших типів екранів.

LED-модулі – це елементи, з яких збирають світлодіодні екрани. Всі LED-екрани зроблені з окремих модулів. Чим більший екран, тим більше для нього потрібно модулів. У кожного виробника є свій стандартний розмір LED-панелі, проте можна замовити модулі нестандартного розміру.

Не варто плутати LED-екран з LCD-дисплеєм. У LCD-дисплеях світлодіоди використовуються лише для підсвічування; зображення формується за допомогою РК-матриці.

Типи LED-екранів

Існує три типи світлодіодних екранів.

Типи LED-екранів

Тип 1

RGB-екрани

Екрани, виготовлені з груп різнокольорових світлодіодів. Кожна група – це один піксель. У групі повинен бути мінімум один синій, червоний і зелений світлодіоди. Ці три кольори створюють весь колірний спектр. RGB-екрани більш яскраві, тому їх рекомендують для використання надворі.

Тип 2

SMD-екрани

До другого типу належать екрани з SMD-світлодіодів. Світлодіоди різного кольору розміщають в одному корпусі, який вважається одним пікселем. Один піксель відтворює весь спектр кольорів. В екранах другого типу поверхня видається рівною. У SMD-екранів доволі висока роздільна здатність, тому їх рекомендують використовувати в приміщеннях. Проте є спеціальні моделі, які також підходять для роботи надворі. Варто зазначити, що в SMD-екранах зменшення яскравості не впливає на гаму кольорів.

Тип 3

RRGB-екрани

Третій тип – це, так би мовити, вдосконалений перший тип. В цьому випадку група містить ще один світлодіод. Тобто вона складається з чотирьох діодів (RRGB): два червоних, зелений та синій. Екрани третього типу мають високу роздільну здатність, але вони не такі яскраві.

Яскравість

Яскравість LED-екранів вимірюється в нітах (кд / м2). Щоб правильно визначити потрібну яскравість екрана, важливо знати, де і в яких умовах він буде працювати.

Розглянемо декілька прикладів використання екранів і потрібну для них яскравість. Для нормальної роботи екрана всередині приміщення потрібно близько 600 ніт. Для екранів, які використовуються за межами приміщеннями, може знадобитися вища яскравість. Для екранів надворі варто вибирати яскравість не нижчу за 2.000 ніт. Щоб прочитати повідомлення на екрані під прямими сонячними променями, потрібна яскравість мінімум 6000 ніт. Екран з яскравістю 12.000 ніт дозволить побачити картинку на великій відстані. Чим яскравіше екран – тим більшу аудиторію він охоплює.

Вибираючи LED-екран, звертайте увагу на наявність функції автоматичного коректування яскравості із настанням сутінків.

Роздільна здатність LED-екрана

 Роздільна здатність LED-екрана

Для LED-екранів вираз «роздільна здатність» не використовують. Натомість вживають визначення «крок пікселя». Крок пікселя – це відстань між центрами сусідніх пікселів, SMD-діодами або групами світлодіодів. Чим вища роздільна здатність екрана, тим менший крок пікселя (пікселі розташовані доволі близько один до одного). Дивитися на екрани з високою роздільною здатністю зручно навіть з невеликої відстані.

Латинська буква P використовується для позначення кроку пікселя. Біля неї ще є цифра, яка вказує на відстань між центрами. Наприклад, P6 – це екран з кроком пікселя 6 мм. Це дуже важлива характеристика, оскільки вона визначає ціну екрана та впливає на сприйняття картинки. Наприклад, на екран P16 найкраще дивитися, перебуваючи на відстані 16-20 метрів. Якщо підійти ближче, то чіткого зображення ви не побачите. Якщо відійти далі, то дрібні деталі стануть непомітними.

Вибираючи екран, вам потрібно передбачити, де і з якої відстані на нього повинен дивитися потенційний клієнт.

Обслуговування

Для обслуговування LED-екрана потрібно мати постійний доступ спереду або позаду нього. Екрани, в якому обслуговування здійснюється спереду, дорогі й мають складну конструкцію. Такий екран можна встановлювати впритул до стіни, оскільки доступ до його задньої частини непотрібний. Екрани другого типу краще використовувати в місцях, де буде постійний доступ до задньої частини екрана.

Як змінити інформацію на LED-екрані?

Всі світлодіодні екрани зберігають поточну інформацію після вимкнення. Щоб оновити інформацію на екрані, потрібно встановити спеціальну програму на комп'ютер, ноутбук або смартфон (програма йде в комплекті з екраном). Завантаження ролика відбувається за допомогою USB-флешки, мережевого інтерфейсу Ethernet (RJ45), бездротової мережі Wi-Fi, мобільної мережі 3G або віддаленого доступу через хмарний сервіс, якщо потрібно керувати декількома екранами одночасно.

Окрім запрограмованої інформації, кожен LED-екран може відображати час, дату, а також температуру повітря та відносну вологість.

У нас ви можете купити LED-екрани різних типів. Наша служба технічної підтримки допоможе підібрати потрібний екран і підкаже, як правильно його запрограмувати. Також в асортименті є потрібні запчастини та деталі для збирання світлодіодних екранів.

Додайте своєму бізнесу помітності та впізнаваності!

Якщо ви бажаєте отримати готові екрани під ключ (включно з виготовленням, встановленням та дворічною гарантією), скористайтеся послугами нашого партнерського проєкту LED Solutions. Це надійна команда професіоналів, яка працює з усіма сферами діяльності: телестудії, стадіони, фудкорти, нічні клуби, табло для вокзалів, аеропортів, кінотеатрів та супермаркетів тощо, світлові вивіски та рухомі рядки, медіафасади та відеостіни.

Найяскравіші рішення для найуспішніших підприємців!

Копіювання матеріалів з сайту masteram.com.ua дозволяється тільки за умови вказівки авторства і розміщення зворотнього текстового посилання на кожен скопійований контент.

Відгуки клієнтів

Увійти в чат
Українська Онлайн Техпідтримка Офлайн
uk
Українська Русский
Увійти в чат
Українська Онлайн Техпідтримка Офлайн
Всі бренди
Переглянути весь каталог
Чат з продажів
 Українська у мережі
 Техпідтримка не у мережі
Контакти
Телефон:
Замовити зворотний дзвінок
Email:
Порівняти
Не обрано товарів для порівняння
Чат з продажів
Контакти
Порівняти