Accta – історія успіху українського бренду

30.03.2020

Час розповісти про сучасний український бренд, що впродовж останніх років впевнено зайняв лідерські позиції на ринку паяльного обладнання України. Та що там Україна, продукція експортується на весь світ. Уже зараз паяльні станції Accta знайшли домівку в 53 країнах світу, і це лише початок!

Зміст

Паяльне обладнання

Паяльна станція Accta 301

Історія компанії розпочалася у 2016 році, коли світ побачила перша українська термоповітряна паяльна станція Accta 301. Хоча насправді, ця історія почалася ще раніше, коли група інженерів зібралась, щоб поєднати зусилля в реалізації спільної ідеї. Ідея видавалася доволі простою – потрібно було взяти власний багаторічний досвід користування паяльним обладнанням різних виробників, визначити найбільш сильні і слабкі сторони різних паяльних станцій і на основі цих даних створити свою станцію з потужним функціоналом і без типових недоліків.

На аналіз, розробку, виготовлення дослідного зразка, тестування і налагодження виробництва пішло близько року.  Декілька зразків було передано в сервісний центр магазину інструментів Masteram, а також в ряд інших сервісних центрів для випробування часом і великими обсягами роботи. Після доопрацювання дослідних зразків станцію запустили в продаж, і перша партія доволі швидко розлетілась. Завдяки відгукам партнерів та клієнтів, що придбали станцію, виробники змогли зробити ще деякі вдосконалення. Зокрема, випустили оновлену прошивку і змінили конструкцію підставки для паяльника.

Виробництво паяльних станцій Accta

В результаті на ринок України вийшла двоканальна монтажно-демонтажна термоповітряна турбінна паяльна станція, потужність якої дає змогу використовувати її для безсвинцевого паяння компонентів друкованих плат. В станції було реалізовано термостабілізацію роботи фена, щоб максимально точно відслідковувати і регулювати температуру потоку гарячого повітря. Accta отримала паяльник з високою тепловіддачею і відмінною стабільністю роботи. Хоча скептики на початках не вірили, але на дисплеях станції відображається реальна температура паяльника і потоку гарячого повітря.

Знавці часто порівнюють станцію Accta 301 з аналогічними за функціоналом моделями станцій від виробника Lukey, оскільки це один ціновий сегмент – станції бюджетного класу. Втім, незалежні порівняльні тести показали, що станції Accta переважають аналоги від Lukey за рівнем якості та надійності, безпеки, точності контролю температури, мають додаткові функції і разом з тим не мають типових недоліків недорогих станцій.

До речі, у станціях Accta 301 є приємний бонус – замість стандартного паяльника можна використовувати термопінцет AOYUE T001. Це легко зробити без будь-яких додаткових маніпуляцій, оскільки потужний трансформатор може забезпечувати роботу не лише паяльника з комплекту станції, але й більш потужних пристроїв. Розпіновка паяльника та термопінцета у нашому випадку збігається, тому просто підключіть пінцет в роз’єм паяльника і працюйте.

Паяльна станція Accta 401

Поява станцій Accta сколихнула ринок, а постійна участь розробників у подальшій долі продукції і якісна комунікація в інтернет-просторі дали можливість користувачам висловлювати побажання і пропозиції, які справді були почуті. Оскільки від багатьох професіоналів в галузі ремонту електронних пристроїв прозвучало те саме побажання, а кількість схвальних відгуків дала команді наснаги, інженери знову взялися до роботи. Побажання було доволі цікаве – отримати станцію аналогічної якості, але із можливістю роботи із картриджними паяльними жалами стандарту Hakko T12.

Відтак, уже в 2017 році про себе гучно заявила чергова новинка – термоповітряна паяльна станція Accta 401. Ця станція отримала всі переваги попередньої моделі, а також цілком новий потужний паяльник для роботи з паяльними жалами Hakko T12. Ба навіть більше, в комплект поставки станції увійшли справжні оригінальні жала від відомого японського виробника Hakko. Цього разу користувачі оцінили плюси станції з новим ефективним паяльником: дуже швидкий набір температури, а також високу температурну стабільність. Це й не дивно, оскільки між нагрівальним елементом та жалом немає додаткових деталей, припій плавиться миттєво.

До речі, часто в інтернеті пропонують за кілька доларів придбати неякісні копії жал Hakko T12, які візуально дуже подібні. Остерігайтесь підробок, а не дати себе ошукати допоможе наша стаття «Як відрізнити оригінальні паяльні жала HAKKO від підробок».

Паяльна станція Accta 501

2020 рік розпочався доволі цікаво: у родині Accta чергове поповнення. Цього разу в модельному ряді термоповітряних станцій з’явилася станція з новим типом термофена та паяльника – Accta 501. Якщо в попередніх моделях вентилятор був вбудований у руків’я фена, то у новій станції використовується центробіжний вентилятор з низьким рівнем шуму, що вбудований у корпус станції. Зазнав змін також  і паяльник – цього разу станція комплектується японським паяльником Goot RX-80GAS та оригінальними  японськими паяльними жалами Goot. Паяльник має високу потужність та неймовірну швидкодію – розігрівання до встановленої температури відбувається лише за 6 секунд. Ще одна мрія збулась!

Accta 501 має все той же міцний корпус і компактна конструкція, приємні регулятори, надійний тороїдальний трансформатор, власна прошивка, калібрування температури, якісні складові та акуратне складання.  До речі, підставку для паяльника проектували повністю з нуля, як і для попередніх двох моделей. Виробник тримає марку!

Про цю новинку і її особливості ми невдовзі розповімо детальніше.

Чим відрізняються станції Accta 301, 401, 501?

Зараз ми маємо цілий модельний ряд термоповітряних паяльних станцій Accta на будь-який смак і для будь-яких застосувань. Щоб було легше зорієнтуватись, пропонуємо таблицю із порівнянням цих моделей.

  Accta 301 Accta 401 Accta 501
Модуль термофена
Потужність термофена 350 Вт 350 Вт 350 Вт
Діапазон робочих температур фена 80 – 480 °C 80 – 480 °C 80 – 480 °C
Нагрівальний елемент фена Металева спіраль Металева спіраль Металева спіраль
Тип нагнітача повітря Турбінний вентилятор Турбінний вентилятор Центробіжний вентилятор
Модуль паяльника
Потужність паяльника 50 Вт 70 Вт 72 Вт
Діапазон робочих температур паяльника 100 – 480 °C 100 – 480 °C 100 – 480 °C
Нагрівальний елемент паяльника Ніхромовий в кераміці Керамічний Ніхромовий
Тип паяльних жал Hakko 900M Hakko T12 Goot RX-80HRT
Час нагрівання жала до 12 секунд до 10 секунд до 6 секунд

Усі моделі паяльних станцій Accta мають такий самий міцний металевий корпус невеликих розмірів, надійний тороїдальний трансформатор, систему захисту та автоматичного вимкнення у разі аварійної ситуації. До всіх станцій в комплекті йде зручна суцільнометалева підставка для паяльника, для кожної моделі підставка має індивідуальний дизайн.  Ще одна особливість станцій Accta: після встановлення фена на тримач, станція автоматично переходить у режим охолодження нагрівального елементу та переводить фен у режим очікування. Усі покупці станцій Accta отримують 12 місяців гарантії на станцію, а також паяльник і нагрівальний елемент термофена. Це ексклюзивні умови, які ви не зустрінете у інших виробників паяльного обладнання. Команда розробників надає технічну підтримку та консультації, а також пропонує післягарантійне обслуговування та послуги сервісного центру.

Вимірювальне обладнання

2020 рік приніс не лише новинки на ринку паяльного обладнання. На початку року світ побачив ряд моделей вимірювального обладнання під брендом Accta. Усього в продаж надійшло 11 моделей продукції – цифрові мультиметри та струмовимірювальні кліщі. Їх умовно можна розділити на три сегменти.

Професійні мультиметри та кліщі Accta

Це багатоцільові прилади для вимірювання і тестування, що використовуються для прокладання та обслуговування електромереж і техніки, для промисловості та науки, а також будь-яких інших можливих застосувань.

Серед моделей – Accta AT-290 (True RMS мультиметр для вимірювання постійної напруги до 1000 В, змінної напруги до 750 В, постійного/змінного струму до 20 А, опору, ємності та температури, а також для перевірки діодів, транзисторів та провідності електричних кіл) та Accta AT-280 (ті самі функції + вимірювання частоти та індуктивності).

Також є дві моделі струмових кліщів з максимальним розкриттям губок до 55 мм – це Accta AT-1000A для вимірювання змінного та постійного струму до 1000 А, змінної напруги до 750 В та постійної напруги до 1000 В, опору, ємності, частоти, прогальності, тестування діодів та перевірки провідності електричного кола, а також Accta AT-1000E з тими ж функціями та можливістю вимірювати істинне середньоквадратичне значення змінної напруги та струму (True RMS).

Accta AT-290
Accta AT-280
Accta AT-1000A
Accta AT-1000E

Мультиметри і кліщі Accta загального застосування

Цифрові мультиметри і струмовимірювальні кліщі середнього цінового сегменту для загального застосування, ремонту електроніки, обслуговування побутової техніки, встановлення та обслуговування електромереж. До цієї категорії також увійшли дві моделі мультиметрів та дві моделі кліщів.

Мультиметри схожі за виглядом і розміром, але Accta AT-201 має базовий набір функцій, включно з вимірюванням постійної та змінної напруги, постійного струму, опору, тестування діодів, а також одну дуже цікаву функцію – перевірка гальванічних елементів живлення. Набір можливостей у мультиметрі Accta AT-205 ширший: функція True RMS, вимірювання постійної та змінної напруги, постійного та змінного струму, ємності, частоти та опору, а також перевірка діодів та провідності електричного кола, а от функції перевірки елементів живлення немає.

Обидві моделі струмовимірювальних кліщів мають функцію True RMS та безконтактного вимірювання напруги (NCV), але на додачу до набору функцій моделі Accta AT-600A (вимірювання змінної та постійної напруги, змінного струму, опору, ємності, тестування діодів та перевірка провідності електричного кола), кліщі Accta AT-600C ще вміють міряти постійний струм та частоту.

Accta AT-201
Accta AT-205
Accta AT-600A
Accta AT-600C

Компактні мультиметри Accta

У цей сегмент потрапили мультиметри для домашнього використання і невеликих ремонтних робіт, навчання і практики, хобі та інших подібних застосувань, які можна придбати за смішні гроші.

Окремо хочеться відзначити модель Accta AT-110, у якої дуже цікава і вдала конструкція. У невелику пластикову коробочку-корпус конструктори вмістили і прилад, і його щупи. Поміряли, склали все у кейсик, закрили кришечку, поклали в кишеньку та пішли. Саме так, у кишеньку, адже цей прилад може поміститись навіть в нагрудну кишеню сорочки. Набір функцій доволі скромний: вимірювання постійної та змінної напруги, опору, ємності та частоти. Також з його допомогою можна перевіряти діоди та провідність кола. Проте, цей малюк має функцію True RMS та автоматичний вибір діапазону вимірювань.

Accta AT-130 має корпус цілком стандартного вигляду, але дозволяє вимірювати постійну та змінну напругу до 600 В, постійний струм до 10 А,  а також перевіряти провідність електричних кіл та тестувати діоди. Вибір діапазону вимірювань – ручний. Вартість практично така ж, як і у попередньої моделі.

Наступна модель в бюджетному сегменті – Accta AT-180. Цей мультиметр також вважається кишеньковим, але при цьому поєднав усі функції попередніх двох і навіть більше: має функцію True RMS та автоматичний вибір діапазону вимірювань, може використовуватися для вимірювання постійної та змінної напруги, постійного та змінного струму, ємності, частоти, опору та температури, а також для тестування діодів та перевірки провідності електричного кола.

Як бачимо, бренд  Accta – гравець на ринку доволі молодий, але дуже амбітний. Потрібно мати не лише хист, щоб відшукати і запропонувати затятим майстрам саме те, що їм потрібно в роботі, та привернути їх увагу до нового продукту попри старі звички, але й сміливість, щоб протиставляти свої товари вже давно відомим і популярним виробникам, до яких вже звик покупець. Але в одному можна бути впевненим – справи в компанії йдуть добре. Про це свідчить підтримка свого модельного ряду і випуск на ринок новинок. Сподіваємось, що висока якість і відповідальне ставлення до клієнтів спонукатимуть вас підтримати вітчизняного виробника. Чекаємо на ваші нові відгуки і пропозиції. Хтозна, може саме ви станете натхненником для появи нового приладу, адже історія лише починається…

Подобаються наші статті? Тоді ви заціните і відео на цю тему!

Команда Masteram

Копіювання матеріалів з сайту masteram.com.ua дозволяється тільки за умови вказівки авторства і розміщення зворотнього текстового посилання на кожен скопійований контент.

Відгуки клієнтів

Увійти в чат
Українська Офлайн Техпідтримка Офлайн
uk
Українська Русский
Увійти в чат
Українська Офлайн Техпідтримка Офлайн
Всі бренди
Переглянути весь каталог
Чат з продажів
 Українська не у мережі
 Техпідтримка не у мережі
Контакти
Телефон:
Замовити зворотний дзвінок
Email:
Порівняти
Не обрано товарів для порівняння
Чат з продажів
Контакти
Порівняти