Огляд струмовимірювальних кліщів HIOKI HiTESTER 3283

06.04.2012

Магазин інструментів Masteram пропонує широкий асортимент струмових кліщів. У їх числі ви можете побачити прилади японського виробника HIOKI. Про один з них, а саме - про струмовимірювальні кліщі HiTESTER 3283, піде мова в цій статті. HIOKI більше 40 років займається розробкою і виробництвом вимірювальної техніки і відмінно зарекомендував себе на ринках країн світу. Сьогодні компанія впевнено конкурує з європейськими та американськими виробниками, пропонуючи споживачеві високоточні і надійні вимірювальні прилади.

Цифрові струмовимірювальні кліщі HIOKI 3283 – класичний представник даного типу вимірювальних приладів. Невеликий і компактний корпус зроблений з ударостійкого пластику. Прилад складається з модуля управління та магнітопроводу, що розмикається. У розглянутій моделі рухома частина кільця магнітопроводу приводиться в рух значним зусиллям. На корпусі розміщений бар'єр, що відокремлює основний блок приладу від кліщів, щоб руки оператора не зісковзнули в сторону струмоведучих елементів під час вимірювання.

Струмовимірювальні кліщі HIOKI 3283
Струмовимірювальні кліщі HIOKI 3283

Конструкція струмовимірювальних кліщів HIOKI HiTESTER 3283

На передній панелі струмових кліщів HIOKI 3283 розміщені функціональні кнопки, рідкокристалічний дисплей, вхід мережного адаптера і аналоговий вихід під роз'єм 3,5 мм. Всі кнопки підписані. Кнопка "POWER", на відміну від інших, встановлена нижче рівня панелі управління, що запобігає її випадковому натисканню.

Панель керування струмовимірювальних кліщів HIOKI 3283
Панель керування струмовимірювальних кліщів HIOKI 3283

На тильній частині корпусу струмових кліщів розташовані петлі, до яких кріпиться ремінець для транспортування приладу.

Ремінець для транспортування струмовимірювальних кліщів HIOKI 3283
Ремінець для транспортування струмовимірювальних кліщів HIOKI 3283

Джерелом живлення цифрових кліщів є батарея типу «крона». Задня кришка легко знімається: щоб отримати доступ до батареї, досить викрутити 2 шурупа. При тривалій роботі струмовимірювальних кліщів можна використовувати блок живлення.

Розміщення елемента живлення струмовимірювальних кліщів HIOKI 3283
Розміщення елемента живлення струмовимірювальних кліщів HIOKI 3283

У комплект поставки входить чохол для зберігання струмових кліщів HIOKI 3283 з ручкою для транспортування.

Чохол для струмовимірювальних кліщів HIOKI 3283
Чохол для струмовимірювальних кліщів HIOKI 3283

Технічні характеристики цифрових струмових кліщів HIOKI HiTESTER 3283

Вимірювання струму
Діапазон Крок показаний Точність вимірювань Максимально допустимий струм
10 мА (1 - 10 мА) 0,01 мА від 45 до 66 Гц ±1.0% ±5 розрядів
от 40 до 45, от 66 до 2кГц ±2,0% ±5 розрядів
20 Аrms
100 мА (10 - 100 мА) 0,1 мА
1 А (0,1 - 1 А) 0,001 А
10 А (1 - 10 А) 0,001 А
200 А (10 - 200 А) 0,1 А від 45 до 66 Гц ±1,5% ±5 розрядів
від 40 до 45, от 66 до 2кГц ±2,0% ±5 розрядів
200 Аrms
Вимірювання частоти
Діапазон Крок показаний Точність вимірювань
100,0 Гц (30,0 - 99,9 Гц) 0,1 Гц 0,3% ± 1 розряд
1000 Гц (95 - 1000 Гц) 1 Гц 1,0% ± 1 розряд
Дисплей РК
Максимальне індуковане число на дисплеї 2000
Графічна шкала 35 сегментів
Допустиме перенапруження 3536 В rms, максимум 15 с
Внутрішній діаметр кліщів, мм 40
Температурний режим роботи від 0 до 40 ºC, відносна вологість 80%
Живлення батарея 9 В (типу «крона», 6F22 або 006Р) або мережевий адаптер 9 В
Час роботи від батареї близько 40 годин
Габарити (Ш) × (Д) × (Т), мм 66 × 255 × 39
Вага, г 400

Функції струмових кліщів HIOKI HiTESTER 3283

Цифрові кліщі HIOKI 3283 вимірюють частоту струму в межах від 30 до 1000 Гц. Прилад також виконує безліч додаткових функцій, які призначені для розширення можливостей вимірювання та обробки отриманих даних.

  1. Функція фільтра. Широке поширення імпульсних блоків живлення і інверторів призводить до появи високочастотних гармонік в мережі. Для зменшення їх впливу на результат вимірювання в струмових кліщах HIOKI 3283 передбачена функція високочастотного фільтра. Вона включається і відключається кнопкою "FILTER".
  2. Функція збереження даних на дисплеї - можливість зафіксувати виміряне значення на дисплеї. Така потреба може виникнути, якщо при підключенні струмових кліщів до робочого проводу або шини дисплей приладу погано проглядається. За допомогою кнопки "HOLD" можна зафіксувати дані на дисплеї. Після від'єднання приладу ви зможете їх переглянути.
  3. Функція запису. Ця функція призначена для перегляду максимального і мінімального значень вимірювання, їх різниці і миттєвого значення. Щоб активувати дану функцію, виберіть необхідний діапазон вимірювання за допомогою кнопки "RANGE" і після обхвату дроту натисніть "MAX / MIN". З цього моменту почнеться реєстрація вищевказаних даних. При цьому на дисплеї відобразиться значок "REC" і один з параметрів. Для зупинки запису використовуйте кнопку "HOLD". Дані зберігаються в пам'яті струмових кліщів. Навіть після від'єднання приладу від проводу мінімальний рівень не встановлюється на 0. Щоб продовжити вимірювання без втрати попередніх даних, вимкніть режим "HOLD" після установки струмових кліщів на кабель.
  4. Деякі особливості функції запису:

    • не фіксується тимчасове падіння струму і стрибки напруги;
    • після виключення приладу записані дані пропадають;
    • максимальний час запису залежить від заряду батареї;
    • мінімальне значення відображуваної частоти - 30 Гц;
    • щоб мінімальне значення не показувало 0, вмикайте функцію запису після того, як встановите кліщі на кабель;
    • для перегляду даних встановіть режим "HOLD", після чого відключіть прилад від кабелю. Це запобігатиме встановленню нульового рівня мінімального значення;
    • для виходу з режиму запису натисніть кнопку автоматичного режиму вимірювань ("A").
  5. Функція гістограми. На дисплей струмових кліщів виводиться гістограма. Вона використовується для відображення среднеквадратического значення струму і часу вимірювання (години та хвилини) у вигляді графічної шкали. Вибір параметра, значення якого ви хочете побачити у вигляді гістограми, проводиться кнопкою "BAR GRAPH".
  6. Функція автоматичного відключення живлення. Мигаючий значок "APS" на дисплеї позначає, що струмові кліщі працюють в режимі збереження енергії. Після 10 хвилин бездіяльності прилад вимкнеться автоматично. У режимі запису ця функція неактивна.
  7. Режим швидкого оновлення дисплея використовується для вимірювання частих змін навантаження. У такому режимі дані оновлюються 4 рази за секунду. Функція включається тривалим утриманням кнопки «А».
  8. Режим повільного відновлення дисплея включається кнопкою "SLOW". У цьому режимі оновлення даних на екрані відбувається раз на три секунди.
  9. Функція аналогового виходу. Струмові кліщі можна підключити до реєструючого пристрою і проводити запис певних параметрів вимірів. Це дозволяє стежити за станом електромережі. Можливі два режими функції виходу: "REC" - запис сигналу (постійна складова) і "MON" - реєстрація певного значення сигналу (змінний сигнал). У режимі "MON" можна реєструвати значення струму, що перевищує певний рівень, який задається в реєструючому приладі. Самописець може служити датчиком і сигналізувати про аварійний режим роботи системи.
  10. Вимірювання частоти в діапазоні від 30 до 1000 Гц. Функція включається кнопкою «Hz».

На відміну від приладів, які вимірюють середньоквадратичне значення сигналу тільки ідеальної синусоїдальної форми, цифрові струмовімірювальні кліщі HIOKI 3283 працюють в режимі вимірювання реального середньоквадратичного значення змінного струму. Це означає, що мікропроцесор відстежує відхилення і робить обробку реального сигналу з урахуванням форми сигналу.

Висока точність показників струмових кліщів дозволяє використовувати їх в промислових умовах.

Купити струмовимірювальні кліщі HIOKI 3283 можна в магазині інструментів Masteram.

Сергій Сафонюк
Технічний спеціаліст магазину інструментів Masteram

Копіювання матеріалів з сайту masteram.com.ua дозволяється тільки за умови вказівки авторства і розміщення зворотнього текстового посилання на кожен скопійований контент.

Відгуки клієнтів

Увійти в чат
Українська Офлайн Техпідтримка Офлайн
uk
Українська Русский
Увійти в чат
Українська Офлайн Техпідтримка Офлайн
Всі бренди
Переглянути весь каталог
Чат з продажів
 Українська не у мережі
 Техпідтримка не у мережі
Контакти
Телефон:
Замовити зворотний дзвінок
Email:
Порівняти
Не обрано товарів для порівняння
Чат з продажів
Контакти
Порівняти